Kuhinja z otokom

Kuhinje po meri

Kuhinja z otokom

vaše novo srce doma

Že od 70. let prejšnjega stoletja je kuhinja z otokom stalnica v domovih po vsem svetu, pri nas pa so se začele pojavljati šele pred nekaj desetletji. A vse od takrat so kuhinje z otokom najbolj priljubljena oblika kuhinj, saj nudijo veliko prednosti, zaradi katerih si kuhinje brez otoka ne moremo več predstavljati.

[rev_slider alias=”Slider 1″]

K njihovi priljubljenosti so zlasti pripomogli različni kuharski kanali, kjer je bil kuhinjski otok osrednja točka kuhinje. Na njem so kuharji hrano pripravili, velik prostor je omogočal hkratno predstavitev vseh uporabljenih sestavin, na koncu pa je otok služil tudi kot miza za uživanje v pripravljeni jedi.

Ne glede na to, ali ste v fazi načrtovanja nove kuhinje z otokom ali želite zgolj posodobiti obstoječo zastarelo kuhinjo, je vključitev kuhinjskega otoka odličen način, kako v enega osrednjih prostorov v vašem domu vnesti funkcionalen in estetski element. V nadaljevanju vam bomo predstavili določene prednosti in slabosti, ki jih ponuja kuhinja z otokom, o katerih je pred dokončno odločitvijo vredno razmisliti.

Kupujete novo kuhinjo? Pišite nam in pomagali vam bomo


  Prednosti, ki jih nudi kuhinja z otokom:

  • velikost in dodaten prostor za shranjevanje in delo
  • dodatna delovna površina omogoča pripravo zahtevnejših jedi in celo jedi za večje družbe
  • kuhinja z otokom navadno deluje tudi kot mini jedilnica, če okoli kuhinjskega otoka razporedimo nekaj stolov
  • ker lahko otok z vidika funkcionalnosti povsem prilagodite lastnim željam in potrebam, je kuhinja z otokom načeloma znatno bolj funkcionalna
  • vse potrebno za pripravo obroka na enem mestu
  • ohranjanje stika z dogajanjem v domu


  Slabosti kuhinje z otokom:

  • kuhinja z otokom lahko zavzame veliko prostora
  • potrebno je napeljati tudi odtok in dovod vode
  • za namestitev kuhališča potrebujete tudi električno oz. plinsko napeljavo
  • pazite, da pri načrtovanju napeljave pri novogradnji upoštevate vse te zahteve in imate že v zgodnji fazi razdelan načrt, kakšno kuhinjo želite

  Kuhinja z otokom


  Če kljub zgornjim nasvetom niste prepričani, ali je kuhinja z otokom prava izbira za vas, priporočamo, da se posvetujete z našimi strokovnjaki. Najbolje vam bomo svetovali glede na obstoječo ponudbo, razpoložljivost prostora in vaše želje, da bo vaša kuhinja kar najbolj funkcionalna in bo še dolgo služila svojemu namenu.

  Pišite nam, ali  pa za lažje načrtovanje uporabite naš ONLINE KREATOR KUHINJ


   Oglejte si še nekaj postavitev kuhinj z otokom:

   4.9/5 - (12 votes)