Nemške kuhinje po meri – ključni nasveti za izbiro sanjske kuhinje

nemške kuhinje po meri

Kuhinje po meri

Nemške kuhinje po meri so lahko odlična rešitev za vse, ki si želite funkcionalno kuhinjo vrhunske kvalitete in z inovativnim dizajnom, prilagojeno vašim željam in potrebam. Prepustite se strokovnjakom in nam dovolite, da vam uresničimo sanje o popolni kuhinji. Kuhinje po meri nemškega porekla vas ne bodo razočarale.

Nemške kuhinje slovijo po svoji izredni kakovosti ter inovativnem dizajnu, ki se uspešno prilagaja potrebam in željam vsakega posameznika, odlikuje pa jih tudi trpežnost, ki vam zagotavlja dolgo življenjsko dobo, kuhinja pa je taka odlična naložba za prihodnost. Ne glede na to, ali ste v fazi gradnje svojega doma ali pa si zgolj želite nove kuhinje, vam svetujemo nakup kuhinje po meri, saj boste le tako lahko povsem prepričani, da ste se odločili prav.

Prvi korak pri nakupu kuhinje je ocena oz. načrtovanje. Temeljito si oglejte prostor, kamor nameravate kuhinjo umestiti, in vanjo v mislih umestite vse elemente, ki jih nujno potrebujete, torej štedilnik, hladilnik, pečico, pomivalni stroj, kuhinjsko korito in kuhinjsko napo. Če ste v fazi gradnje in imate možnost prilagoditve električne in vodovodne napeljave, ste torej z vidika postavitve povsem neomejeni in lahko kuhinjo v celoti prilagajate lastnim željam in potrebam. Pri načrtovanju popolne kuhinje so vam lahko v pomoč osnovni nasveti in načela, ki pripomorejo k funkcionalnosti kuhinje. Za še lažje nqačrtovanje uporabite naš ONLINE KREATOR KUHINJ

Za še več informacij nam pišite, ali pa si preberite več v nadaljevanju:

Delovnega pulta ni nikoli preveč

Delovni prostor je nujen, če kuhate vsak dan ali celo večkrat dnevno, zato je morda smiselno, da si omislite večjo kuhinjo, v kateri vas ne bo skrbelo za pomanjkanje delovnega pulta. Če imate dovolj prostora, je delovni otok odlična rešitev za povečanje delovne površine, hkrati pa se lahko z dodatkom nekaj stolov spremeni v prostor za hiter obrok ali malico. Velikost standardnega otoka je 160 x 90 cm, vendar je te mere mogoče povsem prilagoditi vašim željam in potrebam. V fazi gradnje lahko na otoku načrtujete namestitev kuhinjskega korita in štedilnika, saj morate temu prilagoditi električno in vodovodno napeljavo ter odtoke, medtem ko ste pri obnovi obstoječe kuhinje nekoliko bolj omejeni, zato je morda najbolj smiselno, da vam otok služi zgolj kot dodatna delovna površina brez dodatnih funkcij.

L ali U?

Razmislite o obliki kuhinje po meri, ki vašim potrebam najbolj ustreza. Če pogosto kuhate, je smiselna postavitev v črko U ali L, saj imate pri tej postavitvi vse kuhinjske elemente na dosegu roke. Na eno dolžino lahko tako razvrstite kuhališče in pomivalno korito, na drugo pa hladilnik, omare z živili in pečico ter z delovnim pultom smiselno povežete kuhinjske elemente, ki jih najpogosteje uporabljate skupaj. Pri načrtovanju je namreč smiselno upoštevati potek dela: pri kuhanju najprej iz hladilnika oz. shrambe vzamemo živila, jih operemo, narežemo oz. sesekljamo, nato pa termično obdelamo na štedilniku. Z upoštevanjem teh korakov se lahko pri načrtovanju izognemo nepotrebnim korakom ter tako prihranimo čas in energijo. Pri tem pazite, da štedilnika, hladilnika in pomivalnega korita ne postavljajte preblizu skupaj, saj lahko to privede do občutka utesnjenosti, poleg tega lahko voda iz kuhinjskega korita pristane na štedilniku ali hladilniku, prav tako lahko pride do škropljenja maščobe iz štedilnika.

Kuhinje po meri

Vse barve sveta

Prednost izbire kuhinje po meri je tudi prosta izbira barvne kombinacije, kar vam omogoča kreativno svobodo. Seveda pa vam svetujemo, da ste pri izbiri barv previdni. Za sodobne kuhinje so značilne čiste linije in čiste barve, zato je dobro upoštevati načelo 60-30-10. V skladu s tem načelom je 60 odstotkov kuhinje v primarni barvi, ki naj bo umirjena in po možnosti nevtralna, zlasti če pogosto kuhate in v kuhinji na splošno preživljate veliko časa. Raziskave namreč kažejo, da je pri močnejših in živahnejših barvah večja verjetnost, da se je boste z leti naveličali, medtem ko so nevtralne barve s tega vidika bolj varne. Nadaljnjih 30 odstotkov kuhinje je lahko v sekundarni barvi po lastni izbiri, ki služi kot kontrast oz. dopolnitev primarne barve in razbija monotonost. Zadnjih 10 odstotkov kuhinje lahko obarvate v barvi oz. z vzorcem po želji, namen pa je poživiti kuhinjo in vnesti nekaj svežine. V okviru tega lahko nad kuhališčem namestite ploščice zanimiv oblik ali velikosti oz. celotno površino med spodnjimi in zgornjimi elementi oblečete v steklo s fototapeto. Pazite tudi na izbiro materiala. Sodobni trendi narekujejo fronte v visokem sijaju, kar pa je lahko izredno nefunkcionalno, zlasti za družine z majhnimi otroci, saj se na površini z visokim sijajem umazanija in prstni odtisi hitreje poznajo.

Ne omejujte se

Morda se vam zdi, da je mogoče kuhinje po meri dobiti le pri lokalnem mizarju, kar je v preteklosti res držalo. Proizvajalci kuhinj so namreč ponujali zgolj nabor različnih kombinacij elementov, s katerimi je bilo pogosto težko zapolniti vsak kotiček kuhinje. Danes pa večina proizvajalcev kuhinj ponuja možnost prilagoditve obstoječih elementov, sama izbira elementov pa je že sama po sebi z vidika dimenzij in funkcij tako široka, da je navadno mogoče kuhinjo povsem zapolniti že z osnovnimi elementi v ponudbi.

Manj v tem primeru ni več

Različni ponudniki in dobavitelji kuhinjskega pohištva ponujajo izredno ugodne kuhinje, pri katerih pa žal velja načelo, da za manj denarja tudi dobite manj. Morda se vam na prvi pogled zdi, da se kuhinje bistveno ne razlikujejo, a boste ob podrobnem pregledu ali daljši uporabi ugotovili, da razlike kljub vsemu obstajajo. Nižja cena namreč pogosto pomeni slabše okovje, ki se lahko po določenem času poškoduje in celo povsem uniči, zamenjava pa je pogosto draga. Tudi sama funkcionalnost kuhinje se lahko v skladu s sceno zelo razlikuje. Cenejše kuhinje imajo namreč v ponudbi navadno zgolj omarice, ki so nerodne za uporabo in ne ponujajo zadostnega izkoristka prostora, medtem ko kuhinje višjega cenovnega razreda pogosteje uporabljajo predalnike, ki pa so dražji, vendar ergonomsko zasnovani in nudijo večji izkoristek prostora.

Ne glede na to, ali ste se odločili za nakup nemške kuhinje po meri ali kuhinje drugega proizvajalca, je naslednji korak pri izbiri izris in dokončna postavitev kuhinje, pri čemer pa vam bo najbolj v pomoč kar svetovalec izbranega proizvajalca. Skupaj z njim boste lahko dorekli še zadnje podrobnosti in izdelava vaše sanjske kuhinje se lahko začne.

Nemške kuhinje po meri – ključni nasveti za izbiro sanjske kuhinje
5 (100%) 4 votes

no replies

Leave your comment